This awesome blogger theme comes under a Creative Commons license. They are free of charge to use as a theme for your blog and you can make changes to the templates to suit your needs.
RSS

Hurrryyyy BerCuti


Assalamualaikum


Hari : Jumaat

Waktu : 9.00 Pagi


Hari ni nAk bat persediaan barang2 tok bercuti..!!!

  1. Berus Gigi
  2. Tawel
  3. Pencuci Muka
  4. Baju t-Shirt 6 Helai
  5. Seluar Pendek 3 Helai
  6. Seluar ***** 6 Helai
  7. Seluar Jeans 3 Helai
  8. Ni Aje kott...!!!

Besok pagi aku sekeluarga akan berangkat ke perak...kami akan bercuti di Tambun selama 3 hari...hihi...best sangat sebab da setahun kitaorng x bercuti sekeluarga..hati ni da x saba2 nk pergi..hihihi....


Huryyy.....Cutiiiiii..!!!


2 ulasan

PaDi InDaH

Assalamualaikum.








6 ulasan

Aku Takut taw PeNakut..!!


Assalamualaikum

"Hari Rabu"



Pagi rabu yang sejuk..

Kesah malam semalam,
Malam yg paling menakut kan aku,time 2 aku tgah on 9 tenet. jam menunjukan pukul 2. 30 am, Tak lama lepas tu tertibe hujan, dalam hujan yang renyai2 2, angin bertiup kuat...!! Sampai bumbung umah berbunyi kuat mcm nk ter cabut..tetibe aje tenet jdi slow, Nk sent msg n comnt pun lembap.tapi aku x pikir ape2, aku buat macam biase aje,Sbb kekadang die memang mcm tuhh.. al maklum la kan hujan..Aku sambung balik men tenet, Dalam aku syok2 melayan mmber2 n aweks2 dalam facebook 2 tetibe aje bunyi guruh yg kuat Dan aku terkejjuut..!! sampai telinga aku rase mcm orang pekak, xdgr ape2 pn..(tpi selalu nyer mmg aku kurang dgr pn lagi2 mak aku panggil)..hehhe. dalam keadaan x semene2 line Tenet terus xde..aku cbe sambung kan balik tpi x bole..hehe..Tetibe aje aku ade perasaan takut n menakut kan..!! selalu nyer x takut sangat..kot-kot la..huhu..tpi sebab aku ni suke berpikir Bnde yg bkn2..sampai aku x leh tido sampai kul 3 lebey..hehhe


Aku Takut Bila Hujan Sebab Takut Blackout..hehehe




6 ulasan

Aku Suke Goreng Pisang

Assalamualaikum


"Hari Sabtu"

Hari yg indah sekali hari ni..
Lepas bagun pagi aje tetiba perot lapar..huhuhu.. pergi la dapur nk cari makanan yg bole die makan,(kolo x bole pn kolo da lapa di bole kn aje)he3.cari pnyer cari terjumpa lah goreng pisang kesukaan aku..mak memang suke masak goreng pisang kolo cuti2 ni..perh memang sedap x terhinger..aku makan banyak 8 ketol tuhh..hehhe


Macam Mane Aku Leh Gemok Sekang Ni Sebab Bile Cuti aje mak masak Goreng Pisang..!!
2 ulasan

Pagi Yang HeNinG

Assalamualaikum

"Hari khamis"


Hari ni dalam sejarah aku..hehhehe..ape lagi sebab bangun awal la..6.15 am aku dah bangun..kolo tak meste orang yang paling lmbt sekali bangun kat dalam umah..ni pon sebab ade orang yang cuba bangun kan aku..huuhu..Abah aku la..hehhe..2 pn sebab kene leter ngn die..kolo x hanyut di buai mimpi indah..hehhee..(gelak jahat)

Lepas bangun selalu nyer aku tak terus pergi toilet..aku ni suke ronde2 kat dalam umah dlu..sebab aku memang selalu macam 2..nk bersenam kan diri,sebab aku da boncitt..lagi pn aku nak cari mood pagi..hehe..(Pagi yang hening)

Hari ni aku mandi awal sikit,sebab kul 7 dah nk kene ade kat sne..lagi pn nk pergi keje awal konon nyer nk jadi perkerja yang lebih bekk daripade terbekk..huhu..

DATANG AWAL SEBAB BOLEH ON 9 AWAL KAN..HEHEHE
4 ulasan

KuiH & RaYe

Assalamualaikum

Taun ni belaje besaw la..
mak beli kuih raye byk sngt..
sampai penuh meja kat umah 2..



شهرول نيزام
0 ulasan

HaRi BerGumBira.

Assalamualaikum

Hari raye ke-7 dalam sejarah kami. Pertandingan Ps2 kategori bola sepak antara taman & kampung.


Venue Perlawanan

Player Ps2



Aksi Poyo Mereka
شهرول نيزام
0 ulasan

Jenjalan Ke SaNe SiNe

Asslamualaikum

Ni Pic Time Kitaorang Suke2
1 ulasan

Aku Sepi Tanpa Mu Ramadhan

Assalamualaikum

Puasa ke 28..

lagi 2 hari puase akan berakhir aku rase sedih sangat meninggalkan nya,bulan ni banyak mengajar aku cara menyelesaikan masalah2 aku selama ni, aku berharap ramadhan yg bakal aku akhiri ni,akan membuat aku lebih matang dan bersungguh dalam menjalani kerja serta tanggungjawab pada tuhan,keluarga n sahabat2..


Selamat Tinggal Ramadhan
Aku Mengharap Ramadhan Tahun Depan Aku Masih Berpeluang Utk Laksanakan

0 ulasan

Hadiah RaYe

KaD RaYe kAwAn2













0 ulasan

Dulu Dan Kini



Assalamualaikum


Aku baru balik masjid
Kemalasan melanda aku.
Bukan aku yang malas...
Tapi malas yang datang pada aku...

Aku tak mau malas-malas.
Sebab bila aku malas,aku akan jadi pemalas...

Akhirnya,aku tidak lakukan sebarang kerja.

Kerana aku diselubungi kemalasan yang malas untuk aku tafsirkan....

  • Dalam kemalasan ni,aku terfikir,macam mana aku boleh jadi bulat sebulat hari ini...hehhe
  • Tak banyak yang aku harapkan,aku cuma berharap agar aku dapat kembali ke bentuk asal aku yang KURANG sedikit bulatnya..hehhe( Bulat mc Hafiz AF).hehhe



To




Ingat Puase Boleh Kurus Rupenye Lagi Bertambah Ade La..
hehhe..
Tanda Aku Sehat..!!!
شهرول نيزام

0 ulasan

17 PuAsA





Assalamualaikum


Hari ni 17 pose.

Hari dalam sejarah islam
Malam tarawih ke-18
Aku dengar tazkirah sebelum tarawih..ustaz 2 mencerita kan tentang berlakunya peperangan badar pada 17 ramadhan..Pada hari peperangan tentera islam hanya seramai 300 mana kala tentera yahudi@kafir@musyrikin
seramai 1000 lebih..tetapi dengan izin ALLAH tentera islam menang..



Sebagai seorang manusia kite kene ber usaha bersungguh2.
untuk mencapai kejayaan..
tetapi ape2 perkara terjadi semua dengan izin-NYA

شهرول نيزام


0 ulasan

NaK BeLi Ke KeTe 2..!!!

Assalamualaikum..~~
Hari pose ke-11 hari 2..~~
tgah hari..
aku dengan emak bermuswarah..~~berbincang pasal kerete..~~hehe..bab ni aku suka..~~sebab nya mak soh aku beli kete..~~hahha..

Perbincangan Yg Berlaku pada 1. 9 .2009

Emak: Mak suke ViVa cam Akak Ijut ko 2.
EcAh: hehe..tapi mak ecah minat kelisa la..
Emak: Ecah kelisa 2 kecik la.nati takut x muat nak bawak sume..!!!
EcAh: Alamak tapi ecah minat kelisa sebab saiz ngn ecah sesuai.lagi pn kn
senang abah,kak Idah n adik pakai..~!!!
Emak: susah la ckp ngn ecah ni..~~~suke hati la..~~
EcAh: hehe..suke22..


Hari pose ke-15
lepas berbuke
Aku 1 fmly bermuswarah..bab yg same..pasal kete lagi..bercanggahan pendapat..huhu

Perbincang Yg ke-2 5.9.2009

Alang: ko ni minat kete ape sebenar nya..???
EcAh: hahha..kete kelisa lang..tp mak soh beli ViVa SE..
Alang: ikut ko la nk bat pilihan..
EcAh: hehehe.~~~
AMat: ko ni betoi2 ade duit ker..??
EcAh: mste la ade..hahha..kn dah keje..~~
Alang: ecah ape kate ko beli kete SAGA BML SE aje..jimat sikit..
AMat: haha..betoi2 besar sikit dari ViVa.. ViVa mahal taw~~
EcAh: tapi ecah x minat la Saga 2..~~
Emak: ehy..bagus gak ecah Saga Bml SE Besar pn besar..~~
EcAh: alamak knape pulak Saga mak..~~!!!
Alang: ko amek aje dulu pe2 cube aje..~~~
EcAh: alamak..tapi Saga Bml 2 besar la..ecah suke yg kecik2 aje..
Emak: mmnn..kolo x xpayah beli langsung..!! (tgah hott la 2..)
Alang: hehe..Pikir dalam2..ecah
AMat: hehehe..
EcAh: bagi ecah pikir dulu ye semua..~~~!!


Jadi ckng aku dalam di lema patut ke aku setuju ngn pendapat dorng..???
hahha..
tolong aku..~



شهرول نيزام

0 ulasan

BaDmiNtOn HiDuP kAmi

Keriangan Kami Bermain Badminton

Assalamualaikum..
hari selasa mlm pukul 10.30pm@lepas terawih..~~~

Mlm paling best tok mggu ni.sebab aku dengan dak2 men badminton.ha3.Ni semua ade misi taw.
misi utama kitaorang bermain sambil bermusuh.~~hehhe..bermusuh bkn sebab awek ker ape bnde ker..~~ni semua ni dendam lame.~~haha..Mase dlu pnyer kes.time kecik2 sekaranng baru maw tebus..hehhe..tapi kami tak bergaduh sebab kawan baik..~~huhuhu..adat permain ade yg kalah dan ade yg menang..~~tapi kitorng mlm 2 xkalah..hehhe..


Musuh utama



Team paling hebat sekali

شهرول نيزام
0 ulasan

KeRjA DaN PuAsA..!!!

Hari ke-11 Berpuasa

Assalamualaikum...
Selasa pagi-Hari ke-11 berpuasa di sungai besar,hari ni pagi2 dah hujan,hujan nya agak lebat la jugak kolo kene bole basah kuyup 1 badan,huhu.memang betol2 sejuk,kalau dipikir kan hujan memang malas nk pergi keje,orang kate baik tido aje lagi syok.kan.kan.kan..tapi aku tak bole tinggalkn tanggugjawab aku sebagai seorang pekerja.hehehe.perkerja yang baik dan berdidikasi.kot-kot nya la.


kalau keje dapat duit.
kalau xkeje x dapat duit,nanti berbuka nk makan apa..???

شهرول نيزام



0 ulasan

LiNk LaGu

Ni tempat dengar lagu.. korang bole usha2 lagu kat cne kalau berminat..
:::...klik link di bawah..:::

www.imeem.com/pendekarrock
Mail:sps_kksb@yahoo.com



شهرول نيزام
0 ulasan

MaLaM pErTaMA sOLat TaRaWiH





MALAM PERTAMA TARAWIH~~~~



Assalamuaikum..~~~

Hari ni pas isyak aq pergi masjid makmuriah untuk solat tarwih.. sebab aku dah solat isyak kat Rumah.. aku pergi jalan kaki aje..sebab rumah aku tak jauh dri masjid makmuriah..mase dalam Perjalanan tu aku ade nmpak grup mamat moto..gaya macam gengster..tpi tengok muke sume Macam budak sekolah..hahha

Time 2 aku tengok ade sorang dari dorang tengah pegang fon time 2 die ckp dengan mak die
Aku terdengar mak die tanya kat tengah buat apa???
Die jawab tga solat isyak..
~~terpikir aku bulan pose pon nak.. tipu mak ker..???
Hahha..sedang kan tengah lepak tpi jalan..awal pose da bat dose..
Mmmnnn..apa nak jdi budak sekarang ni..~~~

Aku dah nk masok perkarangan masjid..time 2 tazkirah baru nk bermula..jdi aku terus masok ..kat Sini tazkirah dorang bace sebelum nak solat tarwih..

Start solat pukul 9.05 pm..Alhamdulilah dapat gak buat solat tarwih..walaupun aku buat 8 rokaat Aje,tapi aq ber syukur sebab dapat laksanakan tanggungjawab aku sebagai orang melayu yang Ber agama islam...syukur malam pertama ramai orang datang...

Memang memberangsangkan,sof dewasa sampai 11 line~~~sof kanak2 ade la 4 line..syukur Sangat~~~aku harap malam besok pn macam malam ni..mmmmmnn..


Aku Terpikir Dalam Dunia Ini Apa Yang Berlaku Semua Ketentuan ALLAH..

Dengan Izin-Nya Dapat Aku Solat Tarwih..
شهرول نيزام
0 ulasan

KeLaB BeLiA

Aku Join Satu Kelab Belia..

Name kelab nye belia MYC Sungai Besar..
Tapi aku masuk untuk kawasan cabang twon..

sebab tempat ni popular dari tempat lain kat sungai besar ni..
Tapi yang best nya kelab ini sebab utama aku join aktiviti dia yang best..

pun satu hal jugak..tapi sebab musabab nya aku join kelab ni dapat baju t-shit la..ha3

baju diorang buat stylo gak..tapi misi aku bukan baju punya hal..
tapi aktiviti dorang yang boleh dikata best..tapi itu masa dorang terangakan la,

yang sebenar2 nya aku pun tak tahu dorang akan laksanakan ker tak..
tapi apa pun aku harap kelab aku masuk ni tak sia2 kan kehendak anak muda macam aku…hehhehe





Tapi Apa Yang Penting Kelab Ni Bakal Berjaya Sebab Kehadiran Aku..

شهرول نيزام
0 ulasan

Kes H1N1 Di Sungai Besar






wabak H1N1 telah berada di sungai besar

berita yang dikhabar kan seorang kakitangan pejabat pelajaran sabak bernam positif H1N1.

sumber yang diberi tahu,pesakit telah pergi khusus di melaka selama 3 hari..

selepas pulang ke rumah mangsa di dapati demam lalu mangsa pergi mmbuat pemeriksaan di

klinik 24 jam di sungai besar,setelah di buat ujian virus terhadap nya..mangsa di dapati positif

virus H1N1..


Dari Sumber Yang Benar..Sebab Aku Keje Dekat Situ..


شهرول نيزام

0 ulasan

SaKiT DaN KeSaKiTaN

Assalamuaikum…. Hari2 keje kuat..aku dapat merase kan aku bakal atau kemungkin aku

akan mendapat sakit..!! tapi sakit ape..!! Aku rase badan aku macam kurang sehat…

sendi2,otot2 dan kepala aku x okey macam semalam.. tapi tak da pulak selsema..!!

tak kan aku dah terkene wabak 2..!!Ya Allah jauh kan lah aku dari penyakit 2..!!

Perjalan aku masih juah lagi.. utang dengan kerajaan pun tak bayar lagi..!!!

Simptom Yang Ada Dekat Aku..:

  • Kepala pening
  • Badan rase berangin
  • Sendi rase tak kuat ( Nak jalan malas)
  • Kerap batuk
  • Muke pucat (Da tak cute lagi)
  • Selera makan terjejas ( Tak da hati nak makan)

Aku harap Sehat Dalam Masa Terdekat Ni..!!!

Doa2 kan aku cepat baik ye


شهرول نيزام

.


.
0 ulasan

UtAnG DuNiE

Aq da start *pening*pale...
Skng ni byk bnde nk kene bayoo.
huhuhu..
***UTANG DUNIE***
Aq berutang taw org len pnyer utang aq yg bayoo..!!!

Bayoo utng kerajaan* PTPTN*byk 2..!!
Bayoo utng ngn cik *BIL AIR* byk giler..!!
Bayoo utng *KUTU* pn leh than gak..
huhu

Tiap2 bulan nk kne pikir 2 sume..
mmmnn....
2 sume *Masalah2*

Persoalan nyer..???
Hanyer tuhan saje taw..!!!!





0 ulasan

CuTi2 BuAt Aq BoSaN..!!

ArI AHaD aJe..!!
huhu.
Ari ahad aje bat aq jdi bosan..!! *pening2*

Emmmnn...Sbb aq xtaw nk bat ape..!!!
Kolo dlu best gak dak2 ade,leh jak lpak..
Skng ni cm org xde iman aje..Duk sorng melayan PS2..
Men PS2 pong asik bola aje.!!..hahhaha...Men smpai x igat dunie..
Da kena marah bru nk benti..Hahhaha..
Pdan muke aq..~~

Biase lorr dak x btoi cm aq ni..!!!huhuu..
Tekanan idup bole bat kite **pening**..!!!
HuRu-HaRe JiWe AkU..!!!


***KesaN HiDup***
0 ulasan

Ku TeRinGat ZaMaN KaNak2 KU..!!!



BUDAK2 YG SEKOLAH ZAMAN 1994-1999
MSTE TERINGAT MASE SKOLAH RENDAH DULU2..



  • -kat skolaH ade salesman jual buku
    cerita. ari ni bg list, esok mintak duit
    beli walaupun cerita buku tu dah tau.
    salesman susu pon camtu gak.
    -kat library, budak2 mmg baca buku tp
    just tengok gamba je. bile ade program
    Nilam, sebok semua nak pinjam buku.
    -RMT kat skola mkn x best, tp yg
    berduit pon join RMT, x phm....
    -pakai pensel box yg bole bukak dpn
    blkg, pastu ade sharpener kat tgh2 die.
    -main lwn pemadam,Btng askrim,terup,ngn bling duit siling.
    -pakai pembaris yg bergerigi, kat dlm
    ade air pastu ade bende berkilat dlm air tu.
    -cikgu pakai pembaris kuning pjg. Ade
    pemegang kat tgh2 tp x penah nmpk cikgu
    pgg pon kat situ.
    -bulu ayam jd ramping krn sering
    dijadikan rotan.
    -time pendidikan seni, lukis sume boleh
    tp bile time kaler sume hampeh. ade gak
    buat anyaman pakai kertas warna, kolaj
    la, ape la...
  • -main game 2D. super contra, super
    mario, street fighter, sume pakai tape.
    -jam tgn Boy London jd idaman, sbb bole
    tuka2 kaler ikut suhu n cuaca.
    -takut BCG tp lepas inject poyo la pulak...
    -balik skola beli JoJo xpon Dendang.
    Tora pon best gak. Beli se mata2 nak
    mainan, coklat die x mkn pon.
    -Kasut berlampu kat tapak, yg iklan die
    kat tV bole tembak alien tu...
    -Siri kartun; power rangers, ultraman,
    transformers, ninja turtles,
    Thundercats, maskman, Drgn ball, Gaban dan mcm lg.

    jgn lupe sume ni sbb zaman skrg budak2 x
    smpt lyn bende2 ni. kite akan sentiasa
    berubah, cume asal-usul kite yg
    permanent. huhu~





0 ulasan

FuTsAL La LiGa





-CaBanG TowN Fc-
NI team kitorng..
kitorg men cam2 tournament..
huhhu
tpi bru ade menang sekali 2 pn tempat ke-3..
hehehhe
kira okey lorr..
tpi lebih nyer sume kalah..
hahhaha.
tpi kolo korng ade team rase2 nk frndly ngn kitorg
call aje nom ni..0122362601..EcAa EsAa



0 ulasan

boosS LiVeRPoOl


huhuhhuhu
ku suke22..ni kete kodok yg pling cute kat sungai besaw..


0 ulasan

MUsiM KE SUkEr..!!!

Mase ckng ni owg sume tga giler2 kan dei...
Tpi aq x terkecuali gak..
Sbb ni pong makn kegemaran ku..
hehehhe..
Ckp pasi bubor...mmg owg jdi giler..
Tpi kolo nk taw owg x giler kan sgt die ni..owg giler duyan aje..
Bubur ni cm ckp kan sarat aje
...hahhahha..
sian ko kan..!!!
bubur2...wlaupan ko xpopulorr.. cm duyan..!!!
Tpi aq minat gak..aq syg same kaw..!!!
0 ulasan

KeJE-KeJE...!!!





Keje-keje..

bab ni yg aq pling pening..ari ni aq keje cm owg giler..!!!
kolo nk ikot kan nafsu mude aq ni..
aq malas nk keje..
hahhaha..
tpi kolo x keje aq nk makan ape beb..pastu sape pulok nk kasi abah emak duit..!!! huhuuuhu..nti bil air umah sape pulok nk bayor..????
ngeeeeee..!!!!
0 ulasan

kAwAn kU Da kAwEn..!!!


14.06.2009
huhuhuhu..name dei fir umo 25 wif dei nme zue 25 gak..yg sebnrnya ni mmber bekk aq tpi die sbnarnyer sepupu aq..hahhaha..ckng dei da kawen..so aq jarang la dpt lepak ngn dei..al maklum la dei kan da kawen xkn nk lpk ngn aq n dak2..hehhehe..ckp psal kawen aq pn rse x saba nk kawen..tpi aq xde jodoh gi..gi pn aq ni mude gi..huhuhuhu..x sesuai kawen awal..hak33


TiME BuKaK HaDiAh





TiMe MaKaN


0 ulasan

JaGA 7 sUnNAh RaSULLUlaH



"Cerdasnya orang yang beriman adalah, dia yang mampu mengolah hidupnya yang sesaat, yang sekejap untuk hidup yang panjang. Hidup bukan untuk hidup, tetapi hidup untuk Yang Maha Hidup. Hidup bukan untuk mati, tapi mati itulah untuk hidup.

Kita jangan takut mati, jangan mencari mati, jangan lupakan mati, tapi rindukan mati. Kerana, mati adalah pintu berjumpa dengan Allah SWT. Mati bukanlah cerita dalam akhir hidup, tapi mati adalah awal cerita sebenarnya, maka sambutlah kematian dengan penuh ketakwaan.

Hendaknya kita selalu menjaga tujuh sunnah Nabi setiap hari. Ketujuh sunnah Nabi SAW itu adalah:

Pertama: tahajjud, kerana kemuliaan seorang mukmin terletak pada tahajjudnya.

Kedua: membaca Al-Qur'an sebelum terbit matahari Alangkah baiknya sebelum mata melihat dunia, sebaiknya mata membaca Al-Qur'an terlebih dahulu dengan penuh pemahaman.

Ketiga: jangan tinggalkan masjid terutama di waktu shubuh. Sebelum melangkah kemana pun langkahkan kaki ke masjid, kerana masjid merupakan pusat keberkahan, bukan kerana panggilan muadzin tetapi panggilan Allah yang mencari orang beriman untuk memakmurkan masjid Allah.

Keempat: jaga solat dhuha, kerana kunci rezeki terletak pada solat dhuha.

Kelima: jaga sedekah setiap hari. Allah menyukai orang yang suka bersedekah, dan malaikat Allah selalu mendoakan kepada orang yang bersedekah setiap hari.

Keenam: jaga wudhu terus menerus kerana Allah menyayangi hamba yang berwudhu. Kata khalifah Ali bin Abu Thalib, "Orang yang selalu berwudhu senantiasa ia akan merasa selalu solat walau ia sedang tidak solat, dan dijaga oleh malaikat dengan dua doa, ampuni dosa dan sayangi dia ya Allah".

Ketujuh: amalkan istighfar setiap saat. Dengan istighfar masalah yang terjadi kerana dosa kita akan dijauhkan oleh Allah.

Zikir adalah bukti syukur kita kepada Allah. Bila kita kurang bersyukur, maka kita kurang berzikir pula, oleh kerana itu setiap waktu harus selalu ada penghayatan dalam melaksanakan ibadah ritual dan ibadah ajaran Islam lainnya. Zikir juga merupakan makanan rohani yang paling bergizi, dan dengan zikir berbagai kejahatan dapat ditangkal sehingga jauhlah umat manusia dari sifat-sifat yang berpangkal pada materialisme dan hedonisme.


0 ulasan

sAmAt Ari ABAh..!!!



buat ABAH tersyg,dari EcAa.. kolo abah bace..mste buat2 tataw jek la ..bukan ape..aq ngan aBAH aku xde sentimental relationship mcm org lain, nanges same2, bermanja2 (kalau menyendeng2 kt abah tu biase la..tp abah xde respon) makan suap menyuap..kalau masa kecik2 dulu ade laa..but now mase yg diperuntukkan utk mak ngan ayah sgt terhad.sbb aq ni cke dok lpk ngn mmber2..aq sll abai kan tggnjwb aq sbangai anak..huhuhu.. tpi kolo nk citer kan abah ni owg nyer tegas..aq sllu bertegang lehir..bole dkate kan dlm semggu mste ade perselisihan faham..tpi aq tahu abah ni syg kan anak2 nye..kolo x xkn die tegor aq..mmmm.. tpi ape2 pn aq mmg syg abah n mak..kolo xde abh ngn mak aq xkn hujud kat bumi ni..
aq timer kasih kat mereke..



Kehebatan Abah yg Xde Kat Owg Len..
  • Abah sorng lelaki yg tabah..sbb abah bole mnjage kami 10 org adik beradik..
  • Abah sorng rajin..sbb abah sllu menolong owg dlm kesusahan..
  • Abah sorng yg cke ter senyum wlaupn dei sakit..!!!
  • Abah sorng yg tegas..huhuhu..sbb 2 ank die berjayer..


buat abah tersayang, ecaa nak ucapkan selamat hari abah..
0 ulasan

Air Ku Suke..!!




HAHAHHA..ante byk2 ni aq pling suke air fres oren..hehhehe..tpi 2 kolo time byk duit..kolo bjet ckit aq mnat air murah2 aje..hehhehe..air nyer..air sirap aje..huhuhuh 0 ulasan

Aq suke die..!!!





Ni makan kegemaran ku
..hehheheh..
kolo kat tomyam aq pling suke nasi gorng bungkus..!!hahhah..
kolo ade mse mkn lorr kat cne..!!! hehehheh 0 ulasan

Res kEgEmArAn Ku...

Res tom yam ke sukean ku..sb..!!!huhuhu..malas nk citer..!!!tpi aq citer gak..hahahaha..yg terutame sbb makanan dei sedap..kolo kat sungai besar bole die kate kan ni tomyam yg pling tptop loorr..ramai dak2 mude,,owg tue n mat2 moto cke hang out..hehhehe..tpi dei byk kelbhan len.hehhehe..nak taw x kat cne byk awek2 siam cun giler.hehhhe
0 ulasan

Di Waktu Keje..!!!


aq ckng tga keje..
hahhaha
keje part time kat PPD S.BERNAM..
ptg2 cm ner mste bowink kolo xde mmber nk jak sembg..
kolo ade mse x bowik kan..!!!
0 ulasan

kami











ni ktorng pose kat dpan umah akak polis mmber Jim Chin..
hahhaha
tpi sblm msuk umah kami pose ler..
encem jugak kteorg..
hahhaha 0 ulasan

Samat Ari Emak
























buat mak tersayang, jika mak baca blog Ecaa nie, buat2 tataw jek la eyh..bukan ape..aku ngan mak aku xde sentimental relationship mcm org lain, nanges same2, bermanja2
(kalau menyendeng2 kt mak tu biase la..tp mak xde respon) makan suap menyuap..kalau masa kecik2 dulu ade laa..but now mase yg diperuntukkan utk mak ngan ayah sgt terhad..kalau balik rumah aku prefer duduk dlm bilik tido, tgk tv , kalau mak abah keluar pergi kenduri,aku umah aje.. ..


back to the point, buat mak tersayang, ecAa nak ucapkan selamat hari ibu..thanx for everything for...

semasa kecil..
  1. mengandungkan aku dlm perut beliau
  2. memberanakkan aku
  3. menyusukan aku
  4. membersihkan berak muntah aku
  5. mendodoi aku dikala meraung
  6. memberi makan pakai secukupnya
  7. mencari babysitter utk aku
  8. menyekolahkan aku
  9. menghantar aku pergi dan balik sekolah

di kala remaja..

  1. memberi aku sedikit kebebasan dgn rakan2
  2. memberi aku kelas2 tambahan walaupun aku hanyut dek rakan2..
  3. mendoakan kejayaan2 demi kejayaan
  4. bertahan dgn ego aku yg tinggi
  5. memberi makan pakai yg telebih cukup
  6. membelikan aku handphone
  7. membiayai topup
  8. menjadi penjamin ptptn dan mmu
  9. memberi wang ringgit dikala aku mengadu xde duit
  10. membesarkan aku smpai jd besar kepala..
  11. kejut aku bangun subuh, suruh pergi kelas walhalnya aku tidur balek.
  12. sanggop dtg dari muar ke cyber semata2 aku nk beli barang yg sbnrnye aku boleh beli sndirik..mengada gile babi aku nie!
  13. pesan suruh belajar rajin2 setiap kali aku nk balik belajar walaupun sbnrnye aku x masok telinga langsong..bagus kau diba
  14. membelikan segala ape yg aku ade skrg
  15. memberi tmpt tinggal yg selesa
  16. memberi pinjam barang2 yg akhirnya jd harta aku
  17. nasihatkan aku pergi kelasss...pergi kelasss..pergi kelasss
  18. menghantar ke klinik ketika aku sakit
  19. mem'back-up' aku dikala aku buat salah yg sememangnya aku salah
  20. membenarkan aku pinjam kereta walaupun da bape kali eksiden
  21. bertahan dgn rungutan aku ttg hidup
  22. ...
  23. ....
  24. ......
infinity of list..


last but not least...terima kasih kerana menjadi emak untuk aku

0 ulasan

wit sari













Pose Maut Lorr..!!!!
Ni pic mse ktorg bat BBQ kat umah alip..aq ngn sari ni bole dkte kn best fwen loorr
sbb ktorg ni bole d kate kan cke lpk same2.. 0 ulasan